Det som format mig – Del 1

Det finns en mängd faktorer som påverkar och formar oss som individer. Allt från kulturella faktorer som vilket land med alla seder som vi växer upp i till biologiska faktorer som exempelvis vilken DNA-uppsättning vi begåvas med. Många är också de olika händelser, stora som små, på livets väg som påverkar oss.

Vi föds inte med samma förutsättningar men vi kan alla göra det bästa av vad vi får. Det kan tyckas enklare att bli lycklig om du föds i en rik familj i ett rikt land. Lycka ligger visserligen inte i hur mycket pengar eller saker du har. Men naturligtvis är det mycket som blir enklare än om du föds i en fattig familj i ett fattigt land.

För egen del föddes jag i Umeå där jag bodde tills jag var sex år. Mina föräldrar skilde sig när jag var 1½ år och jag bodde mest hos mamma. När hon var färdig med lärarstudierna fanns det inga jobb i närheten så flyttlasset gick till Stockholm.

En faktor som säkerligen påverkat mig är att jag aldrig gått i förskola utan jag var dagbarn hos min mormor. En annan faktor som påverkat mig är att jag under min uppväxt flyttade en del. Umeå, Älta (åk 1), Tyresö (åk 2-4) och Nynäshamn (åk 4-gymnasiet).

Annat som haft stor betydelse för mig är Norrbyskär, Samarbete för fred och Ängsbacka. Mer om detta kommer i kommande blogginlägg.

0 comments